ORSOHIDROPLAST

ORSOHIDROPLAST je izolacijski vodonepropusni premaz, mort koji služi kao vodonepropusna zaštita na raznim hidrotehničkim građevinama kao što su: vodospreme, podrumi, bazeni, septičke jame, podzemne građevine, uređaji za pročišćavanje, kanali i sl.

ORSOHIDROPLAST je hidroizolacija za građevine pod utjecajem negativnog prodora vode. ORSOHIDROPLAST u sloju ukupne debljine min. 2 mm koristiti se na građevinama izloženim negativnom hidrostatskom tlaku do 1,5 bara.

vodootporan
propustan za vodenu paru (parodifuzan )
vrlo dobro prionljiv za beton i opeku
vrlo dobro zadržava vodu
otporan na smrzavanje
nije otrovan (nema utjecaja na promjenu sastava vode)
lako obradljiv i ugradljiv

Priprema podloge

Podloge na koju se nanosi ORSOHIDROPLASTtreba biti čvrsta i očišćena od prašine, ostataka mortova, viškova betona i nečistoća tipa ulja, masti, boja, starih premaza i dr. Zidarske reške očistiti do dubine cca 10 mm. Čišćenje podloge do «zdravog» betona obaviti jednom od poznatih tehnologija tipa hidromehaničko čišćenje, čišćenje čeličnim četkama i sl.

Podlogu obavezno premazati ORSOFIX V emulzija da bi se povečalo prijanjanje stare i nove podloge. Holkere izvoditi u sistemu sa materijalima ORSOSAN TP i ORSOband dilatacijskim trakama. Može se koristiti u sistemu sa svim Orso proizvodima.

Temperature ugradnje

podloga +5°C min. do +25°C max. 

zraka +5°C min. do +25°C max.

 

Vreče 25kg

min. debljina sloja je 10mm

20 kg /m2 /10mm

30 kg/ m2 /15mm